Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Πίτσα με σπιτική κέτσαπ





Καλησπέρα σας...
Σήμερα τα παιδιά μου ήθελαν πίτσα για βραδινό, οπότε σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή που έκανα...

ΥΛΙΚΑ:

Για την ζύμη:

2/3 κούπας χλιαρό νερό(40 βαθμοί)
1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 30 gr νωπή
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει για να γίνει  μία απαλή και ελαστική ζύμη, που να μην κολλάει,παίρνει περίπου 2 1/3 κούπας

*** Τα υλικά είναι για στρογγυλό ταψί 26 cm ***

 Για την σάλτσα ντομάτας:

2 ώριμες και ζουμερές ντομάτες
1 βάγια
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι/πιπέρι/ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι balsamico
1 κουταλιά της σούπας corn flour

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο νερό.Αφήνουμε να σταθεί, μέχρι να αφρίσει.


Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτουμε στην μαγιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.Εάν κολλάει η ζύμη μας, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι..Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα περίπου, σκεπασμένη με μία καθαρή πετσέτα.



Στο διάστημα αυτό, ετοιμάζουμε την σάλτσα μας.. 
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες..Τις περνάμε στο multi, για λίγο, αφήνοντας και κάποια κομματάκια τους..Ρίχνουμε τις ντομάτες, την βάγια, το σκόρδο κομμένο στη μέση, το ελαιόλαδο,το ξύδι, την ρίγανη και το αλατοπίπερο σε μία κατσαρόλα και το βάζουμε να πάρει 2 με 3 βράσεις, ανακατεύοντας συνεχώς...


Μόλις βράσει, διαλύουμε το corn flour σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στην σάλτσα.Αφήνουμε να πάρει μία βράση, ανακατεύοντας.Το μείγμα μας, πρέπει να έχει την μορφή της κέτσαπ, (ούτε πολύ πηχτό, ούτε πολύ νερουλό), τέλος, αφαιρούμε από την φωτιά και  αφήνουμε να κρυώσει...




Μόλις η ζύμη μας φουσκώσει(να γίνει ο διπλάσιος από τον αρχικό της όγκο), την ζυμώνουμε λίγο ακόμη ελαφρά και την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι.Απλώνουμε πάνω από την ζύμη την σάλτσα, βάζουμε πιπέρι και ρίγανη (όσο και εάν επιθυμούμε) και προσθέτουμε τα υλικά της προτίμησής μας..Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί



Το παραδέχομαι, φαίνεται αστεία, αλλά έχουμε ιδιαίτερες προτιμήσεις στην οικογένεια, τι να κάνουμε...χα!χα!Να σας περιγράψω λοιπόν...Η μισή πίτσα,(για τον γιο μου) αυτή με τις πιπεριές, έχει κασέρι τριμμένο πάνω από την σάλτσα ντομάτας, πάριζα και μπέικον σε φέτες και πάλι τριμμένο κασέρι από πάνω..Η υπόλοιπη(για την κόρη μου), έχει και αυτή τριμμένο κασέρι πάνω από την σάλτσα ντομάτας, αλλά ψιλοκομμένη πάριζα και μπέικον,  και τέλος,  τριμμένο κασέρι από πάνω..
Καλή επιτυχία σας εύχομαι....

8 σχόλια:

  1. Καλώς όρισες στη μπλογκογειτονιά και καλώς σε βρήκα !!!! Λατρεύω την πίτσα !!!
    Πολύ ωραία και η παρουσίαση της συνταγής σου με πολλές εικόνες !!!
    Θα είναι χαρά μου να τα λέμε !!!
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Νίκη!!!Θα προσπαθώ να βάζω στις περισσότερες συνταγές που ανεβάζω εικόνες...Βοηθάει πιο πολύ πιστεύω στην εκτέλεσή της...Επίσης,και εμένα...θα περάσω και από το δικό σου blog....
      Καλό σου βράδυ...

      Διαγραφή
  2. Mόλις μου έδωσες ιδέα τι να μαγειρέψω σήμερα! Λατρεύω την πίτσα και αρέσει και στους δικούς μου και η δική σου φαίνεται πεντανόστιμη! Ευχαριστούμε Mairi!
    Υ.Γ. Η μεριά της κόρης σου είναι μεγαλύτερη απ'του γιου σου , τυχαίο? Χα χα (πλάκα κάνω για να την πειράξω)! Καλή συνέχεια! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, είναι μια εύκολη, γρήγορη αλλά και νόστιμη επιλογή....Θα χαρώ πολύ να μου γράψεις εντυπώσεις, εάν δοκιμάσεις την συνταγή μου...Χα!χα!χα!..ναι τυχαίο γεγονός..καταλάθος μπήκαν έτσι τα υλικά...χα!χα!χα!Σε ευχαριστώ πολύ, καλό βράδυ σου εύχομαι...

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Ελμίρα..Καλώς ήρθες...

      Διαγραφή
  4. Καλώς σε βρήκαμε κι εμεις !

    Καλη αρχη στο blog σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ marileni..Καλώς ήρθες στο blog μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή